Food- Workshops-Recepten-Lifestyle

De granaatappel

De granaatappel

De granaatappel heet officiël ‘Punica Granatum’ en groeit niet aan een boom maar aan een struik, niet zomaar een struik deze struiken kunnen wel 6 meter hoog worden. Granaatappels komen oorspronkelijk uit Perzië maar worden al eeuwenlang gekweekt rond de Middellandse Zee.

Een leuk weetje is, dat de edelsteen granaat waarschijnlijk naar de granaatappel is vernoemd genoemd, niet alleen vanwege de mooie dieprode kleur, maar vanwege de vorm van de cellen, die wel wat op kleine edelsteentjes lijken.

De granaatappel bevat ontzettend veel vitamine C en kalium en veel antioxidanten. één granaatappel bevat ongeveer 40 procent van de dagelijks voorgeschreven hoeveelheid vitamine C.

U kunt de granaatappel in veel meer gerechten gebruiken dan u zal verwachten denkt maar is aan salades, desserts, fruitwater, smoothies en taarten. Vooral bij de styling van bijvoorbeeld een Pavlova taart geven die granaatappel pitjes een mooi kleur effect en voor de smaakt geeft het ook net dat beetje extra frisheid.

Het enige dilemma is: hoe krijg u het beste de pitje uit de vrucht. Hieronder vindt u een kort filmpje waar u de truc vindt hoe u dat het beste kunt doen zonder al teveel rommel in de keuken.


Related Posts

Rode Linzen pasta

Rode Linzen pasta

Kennen jullie deze rode linzen pasta al, mijn moeder kwam er mee aanzetten. Rode linzen pasta is gemaakt van rode linzen-meel en bestaat uit 100% rode linzen en net zo voedzaam als volkorenpasta. Daarnaast is het ook nog eens supersnel te bereiden binnen 8 minuten […]

Tulband met maanzaad, granaatappel en pistache

Tulband met maanzaad, granaatappel en pistache

Vandaag heb ik een recept voor het maken van een frisse tulband. Voor dit recept heb ik de pistache nootjes van Van Beekum specerijen gebruikt. Het is nog best lastig om ongezouten pistache nootjes te vinden in de supermarkt maar bij Van Beekum specerijen zijn […]Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.