Eclairs en Tartelettes van Christophe Adam

Eclairs en Tartelettes van Christophe Adam

Dit zijn twee hele schattige kleine boekjes van Christophe Adam. Het formaat van het boekje zegt helemaal niets over de inhoud. Ik ben blij verrast dat er zoveel heldere instructie in het boekje staan. beide beide boekjes bevatte heel veel foto’s waarin stap voor stap alles wordt uitgelegd, hier wordt ik altijd ontzettend vrolijk van. Foto’s geven een kookboek zo veel meer karakter.

In beide kookboeken vindt u zowel zoete als hartige gerechten. Op dit moment zijn eclairs erg populair in Parijs. In Parijs heeft u zelfs patisserie winkels vol met alleen maar eclairs.

Christophe Adam heeft zich echt gespecialiseerd in eclairs en tartelettes. wanneer u een van zijn 6 boetieks bezoekt, weet u gewoon niet wat u ziet, zijn kleurrijke gebakjes zijn echt kunstwerken.

Dus wanneer u een keertje in Parijs bent, moet u zeker even een gebakje van Christophe Adam uitproberen. Helaas is het niet voor iedereen weggelegd om regelmatig een weekendje weg te kunnen gaan, dus kunnen we gelukkig gebruiken van zijn mooie kookboeken.


Related Posts

Zandkoekjes met oranjebloesemwater

Zandkoekjes met oranjebloesemwater

Deze heerlijke koekjes zijn perfec, klein maar ontzettend smaakvol. Oranjebloesemwater is vaak al te koop bij de wat grotere supermarkten en de toko’s in Nederland. Oranjebloesemwater wordt  gedestilleerd uit blaadjes van de sinaasappelbloesem van de sinaasappelboom. Oranjebloesemwater wordt veel in de Marokkaanse keuken gebruikt. Het heeft […]

recepten illustreren

recepten illustreren

Ongeveer vijf jaar geleden heb ik een workshop recepten illustreren in Rotterdam gevolgd, wat ik ontzettend leuk heb gevonden maar soms gaan we zo op in de dagelijkse beslommeringen van het leven dat we er niet altijd direct wat mee kunnen doen.   De laatste […]