Food- Workshops-Recepten-Lifestyle

Frisse geitenkaas salade

Frisse geitenkaas salade

De heerlijke frisse salade kunt u zowel voor de lunch als bij het avondeten nuttige.

Salade
1 zak gemengde sla 80 gram
4 plakjes gerookte spek
1/2 granny smith appel
1 handje geroosterde amandelen
100 gram geitenkaas

Bladerdeeg pakketje
4 plakken bladerdeeg
4 plakjes gerookte spek
4 schijfjes geitenkaas

Dressing
2 eetlepels olijfolie met knoflook
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel appelazijn
2 eetlepels honing
snuifje zout en peper

Werkwijze
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden celcius.
Stap 2
Doe bakpapier op een bakblik.
Stap 3
Verwijder het plastic van het bladerdeeg en leeg de plakjes bladerdeeg op het bakpapier.
Stap 4
Leeg er vervolgens een plakje spek en een schijfje geitenkaas op en vouw ze vervolgens goed dicht

Stap 5
Doe ze vervolgens voor 15 minuten in de oven, en bak de bladerdeeg pakketjes goudbruin

.
Stap 6
Maak nu de dressing. Voeg alle ingrediënten samen in een maatbeker en meng het geheel goed en laat het vervolgens even staan

Stap 7

Was de gemende salade goed en laat het vervolgens goed uitlekken en doe het daarna in een mooi kom.

Stap 8
Scheur de gerookte spek in stukjes en verdeel het over de salade, doe het zelfde met de geroosterde nootjes zorg dat alles goed verdeeld is.
Stap 9
Was de appel en verwijderd het klokhuis en snij er kleine partjes van en verdeel die over de salade.
Stap 10
Voeg nu de laatste schijfjes geitenkaas toe.
Stap 11
Boven op de salade voegt u het pakketje bladerdeeg toe.
Stap 12
Giet nu als laatste de dressing over de salade.

Eet smakelijk


Related Posts

Zeekraal

Zeekraal

Zeekraal is een groente wat veel wordt gebruikt in combinatie met vis. Ik weet nog goed dat mijn moeder ons meenam naar de natuurwinkel op de stationsstraat in Heerhugowaard.  Daar maakte wij voor het eerste kennis met zeekraal, de verkoper gaf ons wat te proeven […]

Homemade soepstengels simpel en lekker

Homemade soepstengels simpel en lekker

  Wij eten vaak op zaterdagavond soep, even makkelijk en toch voedzaam. Dit keer was het tuinerwtensoep met waterkers, pancetta en parmezaan. Echt een aanrader deze soep. Dit keer maakten we er zelfgemaakte soepstengels bij. De soepstengels waren echt super lekker. Hier het recept voor […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.