GUACAMOLE

GUACAMOLE

Weer een heerlijk receptje voor jullie, lekker voor op brood maar ook een echte aanrader voor het weekend bij de tortillachips.

Guacamole is een recept dat komt uit Zuid Mexico. In dit recept gebruiken wij een rode peper maar de Mexicanen gebruiken vaak de jalapeñopeper.

Wanneer u de guacamole nog wat pittiger wilt hebben kunt u er ook wat druppeltjes tabasco aan toevoegen.

Schrik niet wanneer de guacamole een beetje bruin wordt van kleur, dat is een natuurlijke reactie net zo als bij een appel die in aanraking komt met zuurstof dan wordt hij ook bruin van kleur.

Prep Time 10 minutes
Servings 4
Author Foodteacher

Ingredients

  • 3 rijpe avocado’s
  • 1 tomaat
  • 1 kleine rode ui
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook

Instructions

  1. Snij de avocado’s in de lengte door. Verwijder de pit en schil .

  2. Prak nu met een vork de avocado’s fijn. 

  3. Snij de ui fijn.

  4. Snij de tomaat en rode peper fijn.

  5. Snij de koriander fijn.
  6. Voeg nu het limoensap, koriander, rode ui, tomaat bij het avocado mengsel toe en roer het goed door elkaar.

Related Posts

Eclairs en Tartelettes van Christophe Adam

Eclairs en Tartelettes van Christophe Adam

Dit zijn twee hele schattige kleine boekjes van Christophe Adam. Het formaat van het boekje zegt helemaal niets over de inhoud. Ik ben blij verrast dat er zoveel heldere instructie in het boekje staan. beide beide boekjes bevatte heel veel foto’s waarin stap voor stap alles […]

Joie de Vivre De zonnige keuken van Beatrice

Joie de Vivre De zonnige keuken van Beatrice

Joie de Vivre betekent: levensvreugde in het Frans. Het boek Bevat frisse recepten, in 2005 is Beatrix begonnen met een website te maken met haar lievelings recepten en in 2013 is haar kookboek in het Nederlands uitgebracht. Béatrice Peltre is geboren op het platteland van […]