GUACAMOLE

GUACAMOLE

Weer een heerlijk receptje voor jullie, lekker voor op brood maar ook een echte aanrader voor het weekend bij de tortillachips.

Guacamole is een recept dat komt uit Zuid Mexico. In dit recept gebruiken wij een rode peper maar de Mexicanen gebruiken vaak de jalapeñopeper.

Wanneer u de guacamole nog wat pittiger wilt hebben kunt u er ook wat druppeltjes tabasco aan toevoegen.

Schrik niet wanneer de guacamole een beetje bruin wordt van kleur, dat is een natuurlijke reactie net zo als bij een appel die in aanraking komt met zuurstof dan wordt hij ook bruin van kleur.

voorbereidingstijd 10 minuten
porties 4
Schrijver Foodteacher

ingrediënten

  • 3 rijpe avocado’s
  • 1 tomaat
  • 1 kleine rode ui
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook

werkwijze

  1. Snij de avocado’s in de lengte door. Verwijder de pit en schil .

  2. Prak nu met een vork de avocado’s fijn. 

  3. Snij de ui fijn.

  4. Snij de tomaat en rode peper fijn.

  5. Snij de koriander fijn.
  6. Voeg nu het limoensap, koriander, rode ui, tomaat bij het avocado mengsel toe en roer het goed door elkaar.

Related Posts

Kruiden uit eigen tuin

Kruiden uit eigen tuin

Wij zijn al een tijdje bezig om onze tuin wat gezelliger te maken. Toen we  hier een aantal jaar geleden kwamen wonen stonden er helemaal geen planten in de tuin we hadden zoals ze dat zo mooi zeggen een echte ”Amsterdamse tuin”. We zijn er […]

Zandkoekjes met oranjebloesemwater

Zandkoekjes met oranjebloesemwater

Deze heerlijke koekjes zijn perfec, klein maar ontzettend smaakvol. Oranjebloesemwater is vaak al te koop bij de wat grotere supermarkten en de toko’s in Nederland. Oranjebloesemwater wordt  gedestilleerd uit blaadjes van de sinaasappelbloesem van de sinaasappelboom. Oranjebloesemwater wordt veel in de Marokkaanse keuken gebruikt. Het heeft […]