GUACAMOLE

GUACAMOLE

Weer een heerlijk receptje voor jullie, lekker voor op brood maar ook een echte aanrader voor het weekend bij de tortillachips.

Guacamole is een recept dat komt uit Zuid Mexico. In dit recept gebruiken wij een rode peper maar de Mexicanen gebruiken vaak de jalapeñopeper.

Wanneer u de guacamole nog wat pittiger wilt hebben kunt u er ook wat druppeltjes tabasco aan toevoegen.

Schrik niet wanneer de guacamole een beetje bruin wordt van kleur, dat is een natuurlijke reactie net zo als bij een appel die in aanraking komt met zuurstof dan wordt hij ook bruin van kleur.

voorbereidingstijd 10 minuten
porties 4
Schrijver Foodteacher

ingrediënten

  • 3 rijpe avocado’s
  • 1 tomaat
  • 1 kleine rode ui
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook

werkwijze

  1. Snij de avocado’s in de lengte door. Verwijder de pit en schil .

  2. Prak nu met een vork de avocado’s fijn. 

  3. Snij de ui fijn.

  4. Snij de tomaat en rode peper fijn.

  5. Snij de koriander fijn.
  6. Voeg nu het limoensap, koriander, rode ui, tomaat bij het avocado mengsel toe en roer het goed door elkaar.

Related Posts

Mooi bakken van Fiona Cairns

Mooi bakken van Fiona Cairns

Ik heb dit boek gekregen van een vriendin van mij. Ik had nog nooit van Fiona Cairs gehoord. in haar boek vindt u duidelijke instructies, een hele heldere ” stap voor stap” uitleg. Veel recepten worden na elkaar teruggewezen. Het boek bevat veel mooie foto’s […]

Shoot & Zoet van Linda Lomelino

Shoot & Zoet van Linda Lomelino

Wij zijn dol op kookboeken. Tijdens mijn opleiding levensmiddelentechnologie was ik al opzoek naar mooie inspireerde kookboeken. Ik was toen iets minder kritisch, als ik nu opzoek ben, kijk ik eerst naar de foto’s , de manier hoe de recepten geschreven zijn en hoeveel ingrediënten […]