Havermout met chocolade en kersen

Havermout met chocolade en kersen

Lekker receptje om de maandag mee te beginnen. In dit recept heb ik gekozen voor havermout melk gebruikt maar persoonlijk geef ik toch de voorkeur aan melk, als u geen melk wilt gebruiken kunt u ook kiezen voor amandelmelk of sojamelk. Dit recepten doet me een beetje aan een Duitse Schwarzwalder kirsch taart denken, niet gek omdat de dag meet te beginnen .

havermout met chocolade en kersen

voorbereidingstijd 5 minuten
kooktijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
porties 2 personen

ingrediënten

  • 75 gram havermout
  • 500 ml havermoutmelk
  • 150 gram diepvries kersen
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 4 dadels zonder pit

werkwijze

  1. Doe de havermout samen met de havermout melk in een steelpannetje en breng het voorzichtig aan de kook.

  2. Snij de dadels in kleine stukje. 

  3. Voeg nu de kersen, dadels en de cacaopoeder toe.

  4. Laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes gaar koken.


Related Posts

Wat neem jij mee uit Duitsland?

Wat neem jij mee uit Duitsland?

Mijn man is van Duitse nationaliteit maar geboren in Nederland, veel van zijn familie woont nog in het mooie zuiden van Duitsland. De perfecte plek om je vakantie door te brengen toch. Mijn man koestert mooie herinneringen uit die tijd. Als kleine jongen was het altijd […]

Tijd voor Taart!

Tijd voor Taart!

Vandaag had ik gewoon zin om een grote taart te maken, gewoon omdat het leuk is om te doen. Persoonlijk kan ik helemaal mijn creativiteit kwijt tijdens het decoreren van taart. Deze taart heeft een Pink color drip met een boter crème met stroopwafels vulling . […]