Havermout met chocolade en kersen

Havermout met chocolade en kersen

Lekker receptje om de maandag mee te beginnen. In dit recept heb ik gekozen voor havermout melk gebruikt maar persoonlijk geef ik toch de voorkeur aan melk, als u geen melk wilt gebruiken kunt u ook kiezen voor amandelmelk of sojamelk. Dit recepten doet me een beetje aan een Duitse Schwarzwalder kirsch taart denken, niet gek omdat de dag meet te beginnen .

havermout met chocolade en kersen

voorbereidingstijd 5 minuten
kooktijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
porties 2 personen

ingrediënten

  • 75 gram havermout
  • 500 ml havermoutmelk
  • 150 gram diepvries kersen
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 4 dadels zonder pit

werkwijze

  1. Doe de havermout samen met de havermout melk in een steelpannentje en breng het voorzichtig aan de kook.

  2. Snij de dadels in kleine stukje. 

  3. voeg nu de kersen, dadels en de cacaopoeder toe.

  4. Laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes gaar koken.


Related Posts

Chocolade truffeltaart met frambozen

Chocolade truffeltaart met frambozen

In de loop der jaren hebben we al veel taarten en cakes gebakken maar deze chocolade truffel taart blijft toch wel de favoriete taart van ons gezin. Bij deze wil ik het recept met jullie delen.   Print Chocolade truffel met frambozen Course Dessert voorbereidingstijd […]

Mooi bakken van Fiona Cairns

Mooi bakken van Fiona Cairns

Ik heb dit boek gekregen van een vriendin van mij. Ik had nog nooit van Fiona Cairs gehoord. in haar boek vindt u duidelijke instructies, een hele heldere ” stap voor stap” uitleg. Veel recepten worden na elkaar teruggewezen. Het boek bevat veel mooie foto’s […]