Wij hebben hier thuis altijd verschillende soorten jam op voorraad staan maar mijn favoriete jam is toch echt wel bosbessen. Bosbessenjam is niet alleen verrukkelijk voor op brood maar ook erg lekker in de yoghurt of kwark.
Met deze bosbessenjam kunt u een verrukkelijke Babka brood maken en zeer geschikt op te gebruiken als taart vulling .
Homemade JAM is natuurlijk zoveel lekkerder!

Bosbessenjam
ingrediënten
- 500 gram bosbessen
- 250 gram gelei suiker
- 2 eetlepels citroensap
- 1 vanillestokje
werkwijze
-
Was de bosbessen goed schoon en stop ze in een pan.
-
Snij het vanillestokje door in de lengte en schraap het merg
eruit.
-
Voeg de vanillestokjes en het merg toe aan de pan en zet het op het vuur en breng het geleidelijk aan de kook tot dat het fruit zacht is geworden
-
Haal de pan van het vuur en verwijder de stokjes van de vanille.
-
Maak nu gebruik van een Passe-vite zeef of een staafmixer en maak er een gladde saus van.
-
Breng het weer op nieuw aan de kook en voeg de suiker en citroensap toe.
-
Laat de jam tenminste 5 minuten koken en blijf voortdurend roeren, wanneer u merkt dat de jam begint in te dikken haalt u het van het vuur.
-
Vul direct de jam in potjes en sluit het direct af en zet de potten 10 minuten op ze kop.
-
Laat het goed afkoelen en de jam is klaar.
-
bon appétit