Food- Workshops-Recepten-Lifestyle

Homemade bosbessenjam

Homemade bosbessenjam

Wij hebben hier thuis altijd verschillende soorten jam op voorraad staan maar mijn favoriete jam is toch echt wel bosbessen. Bosbessenjam is niet alleen verrukkelijk voor op brood maar ook erg lekker in de yoghurt of kwark.

Met deze bosbessenjam kunt u een verrukkelijke Babka brood maken en zeer geschikt op te gebruiken als taart vulling .

Homemade JAM is natuurlijk zoveel lekkerder!

Bosbessenjam

porties 3 potjes

ingrediënten

  • 500 gram bosbessen
  • 250 gram gelei suiker
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 vanillestokje

werkwijze

  1. Was de bosbessen goed schoon en stop ze in een pan.

  2. Snij het vanillestokje door in de lengte en schraap het merg

    eruit.

  3. Voeg de vanillestokjes en het merg toe aan de pan en zet het op het vuur en breng het geleidelijk aan de kook tot dat het fruit zacht is geworden

  4. Haal de pan van het vuur en verwijder de stokjes van de vanille.

  5. Maak nu gebruik van een Passe-vite zeef of een staafmixer en maak er een gladde saus van.

  6. Breng het weer op nieuw aan de kook en voeg de suiker en citroensap toe.

  7. Laat de jam tenminste 5 minuten koken en blijf voortdurend roeren, wanneer u merkt dat de jam begint in te dikken haalt u het van het vuur.

  8. Vul direct de jam in potjes en sluit het direct af en zet de potten 10 minuten op ze kop.

  9. Laat het goed afkoelen en de jam is klaar. 

  10. bon appétit


Related Posts

Maak je eigen snoep

Maak je eigen snoep

Ik heb mezelf weer verwend met dit leuke boek van Yasmin Othman, het stond alle een tijdje op mij wensenlijstje. Het boek is heel overzichtelijk en duidelijk geschreven met leuke foto’s en smaakvolle recepten zoals het maken van Engelse drop of je eigen nougat. Kortom ik ben […]

HEERLIJKE HOMEMADE LEMON CURD

HEERLIJKE HOMEMADE LEMON CURD

Vorige jaar maakte ik voor het eerst lemon curd. Ik had geen idee wat ik moest verwachten omdat ik het nog nooit eerder gegeten had. Ik vind het namelijk ontzettend leuk om nieuwe dingen uit te proberen en nieuwe smaken te ontdekken. De roots van lemon curd […]