Homemade filet americain voor de liefhebber

Homemade filet americain voor de liefhebber

Ik wilde al een tijdje zelf filet americain maken, ik heb ondertussen een lijst van 500 gerechten die ik graag wil gaan maken ik noem het mijn ”Food 500” en de lijst blijft nog steeds groeien.

Ik wilde dus graag filet americain maken, maar na lang speuren op het internet, heb ik wat recepten gevonden maar ik was nog niet helemaal tevreden dus ben ik zelf maar wat gaan experimenteren in de keuken.

Persoonlijk vind ik het best een beetje spannend om met rauw vlees te werken. De meeste filet americains bestaan uit tartaar, mayonaise, ei, mosterd, tabasco en paprikapoeder, zout en peper. Elke slager heeft ook zijn eigen recept voor het maken van filet americain.

Wat ik jullie nog wel wil meegeven is dat jullie hygiënisch moeten werken, het blijft rauw vlees en dat neemt risico’s met zich mee. De filet americain is beperkt houdbaar. Zorg ervoor dat u met vers vlees werkt, voor dit recept heb ik mijn vlees bij de slagerij gehaald om zeker te zijn dat het vlees super vers is. Daarnaast wil ik jullie als advies meegeven, dat mensen met een verminderde weerstand, dat zijn dus de ouderen, zwangeren en jonge kinderen om geen filet americain te eten omdat het toch gezondheidsrisico met zich meebrengt.

Hier het recept van Homemade filet americain.

Ingrediënten

150 gram verse tartaar
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel tomaten puree
2 theelepels citroensap
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel worcestersaus
1 theelepel tabasco
1 eetlepel prepare kruidenmix
1 teentje knoflook
1 theelepel kappertjes
Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1: ‘meten is weten’ weeg alle ingrediënten eerst goed af.      

Stap 2 : Doe vervolgens alle ingrediënten in de foodprocessor en laat het vervolgens een paar minuten goed draaien totdat het mengsel goed gemengd is en het gewenste resultaat heeft. 

Stap 3: Zet de filet americain voor één uurtje te rusten in de koelkast zodat de smaken er lekker in kunnen trekken.

Eet smakelijk

 

 


Related Posts

Homemade vegetarische filet Americain

Homemade vegetarische filet Americain

Vorige keer hebben wij een blogje geschreven over hoe we onze eigen filet Americain konden maken. Zelf eet ik geen rauw vlees maar moest het toch even proeven en de smaak is goed. Het is denk ik een psychologisch afwijking van mij  het idee om […]

Homemade Mosterd kip

Homemade Mosterd kip

Heerlijke malse kip met karakter. Wij hebben vandaag weer en Homemade recept die eenvoudig te maken is een perfect voor een doordeweekse dag. Wij hebben gebruik gemaakt van de mosterdzaadjes van Van Beekum Specerijen die het gerecht helemaal afmaken, echt een aanrader. Hier het recept […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.