Food- Workshops-Recepten-Lifestyle

Homemade gember siroop

Homemade gember siroop

Heerlijk recept voor het maken van gember siroop. Dit recept van gember siroop kunt u voor veel gerechten gebruiken, u kunt het bijvoorbeeld gebruiken om er een smaakvolle limonade van te maken of een scheutje in de thee te doen, maar het is ook lekker om te verwerken in Indonesische gerechten. Daarnaast is gembersiroop ook goed te gebruiken in veel nagerechten u kunt er eindeloos veel mee doen. Het leukste van alles is, dat het maken van gember siroop super gemakkelijk is.

Wat een leuk weetje is over gember: dat het al een hele geschiedenis heeft in de medische wereld. Het is goed voor veel maagproblemen, menstruatieklachten, winderigheid, verkoudheid, hoest, reuma, misselijkheid en braken. Daarnaast zou het ook goed helpen om onze hersenfunctie te verbeteren, dus scholieren allemaal aan de gembersiroop. Eind conclusie is dat gember heel gezond is, maar veel mensen moeten toch aan de sterke scherpe smaak van gember wennen. Wij in Nederland gebruiken gember vaak in zoete gerechten zoals koekjes en gebak, maar er zijn mogelijke heden genoeg om wat vaker gember te gebruiken, gember is echt een smaakmaker die thuis hoort in de keuken.

Gemberpoeder wordt gemaakt van de gemberwortel. Gemberpoeder is sterker van smaak dan de gemberwortel. Wanneer gemberpoeder gebruikt heeft u veel minder nodig om uw gerecht op smaak te brengen.

Hier het recept om 5 liter gember siroop te maken.

Ingrediënten
2 liter water
2500 gram suiker
3 eetlepels gemberpoeder

Bereidingswijze:
Stap 1: Doe de suiker en water samen in een grote pan.
Stap 2: Verwarm het water&suiker mengsel tot dat de suiker volledig is opgelost.
Stap 3: Voeg nu de gemberpoeder toe aan het suikerwater mengsel en meng het geheel goed. Laat het een paar minuten zacht meekoken en zet vervolgens het vuur uit.
Stap 4: Filter de siroop met een fijn zeefje of koffiefilterzakje.
Stap 5: Giet de siroop af, in schone uitgekookte flessen.

Geniet met veel plezier van dit heerlijke recept.


Related Posts

Meesterlijk broodmeel van Robèrt van Beckhoven

Meesterlijk broodmeel van Robèrt van Beckhoven

Elke avond voor het slapen gaan maken mijn man en ik onze eigen brood, dit doen we al jaren. Heerlijk de dag beginnen met vers warm brood. Wij hebben hiervoor gekozen omdat het brood in de winkel niet helemaal aan onze wensen voldeed. Wij vinden […]

Tasty appeljam met gember en kaneel

Tasty appeljam met gember en kaneel

Deze heerlijke Appel gember jam is echt een aanrader. Hij is super smaakvol, voor de diegene die niet van gember houden, kunnen de gember ook weg laten maar met geeft net dat beetje extra bit. Ik had nog wat rijpe appels liggen op de fruitschaal, […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.