Dit stond al een tijdje op mijn TO-DO-LIST het maken van Homemade Nougat. Doordat ik Van Beeksum specerijen heerlijke ongezouten pistachenoten ontving, kreeg ik direct inspiratie voor het maken van Nougat. Het is niet moeilijk maar wel erg plakkerig om te maken.
Hier het recept voor jullie:
Ingrediënten
4 vellen ouwel
300 gram suiker
50 ml water
150 gram honing
1 grote eiwit
100 gram geroosterde pistache nootjes
100 gram geroosterde amandelen
50 gram cranberry’s
Plantaardige olie
Bereidingswijze:
Stap 1: Roosterde pistache en amandelen even kort in de oven dat geeft net die extra smaak aan de nougat.
Stap 2: Wij gebruiken een bakblik van 20 x 20 cm. Smeer het bakblik in met wat zonnebloemolie en bekleed het met bakpapier.
Stap 3: Bedek de boden met de ouwel vellen leg de vellen niet over elkaar maar precies passend, dat geeft een mooier resultaat.
Stap 4: Verwarm de suiker, honing en het water in een pan, roer het geheel door zodra de suiker volledig is opgelost stopt u ook met roeren.
Stap 5: Breng het geheel aan de kook tot 150 graden Celsius. Gebruik hiervoor een suikertemperatuurmeter. Dit duur wel 10 á 15 minuten.
Stap 6: Klop ondertussen het eiwit stijf, wij gebruiken Kenwood keukenmachine hiervoor maar als u een handmixer heeft kan dat ook.
Stap 7: Wanneer er mooie pieken opstaan is het eiwitschuim klaar.
Stap 8: Wanneer de suikersiroop het gewenste temperatuur heeft haalt u het van het vuur.
Stap 10 : Giet u het heel voorzichtig bij het eiwitschuim, laat de keukenmachine op halve snelheid draaien.
Stap 11: Laat de keukenmachine draaien.
Stap 12: Wanneer het mengsel mooi wit van kleur is voegt u er met beleid de pistachenoten, amandelen en de cranberry,s toe.
Stap 13: Giet u het mengsel nu in het bakblik en strijk het mooi glad.
Stap 14: Laat het 24 uur rusten op kamertemperatuur.
Stap 15: Snij de nougat in mooie blokjes of repen. De nougat is 2 weken houdbaar in een afsluitbare pot of bakje.
Eet smakkelijk