Alles maakt zoveel lekkerder als u het zelf maakt. Dat geldt natuurlijk ook voor het maken van pistache vla. Wanneer wij in het buitenland zitten dan is vla toch wel een van de eerste dingen wat wij vaak missen. Maar dat hoeft helemaal niet, want het is in een hand om draai gemaakt.
Uiteraard heb ik hier de pistachenootjes gebruikt van van beeksum specerijen.
Hier hebben wij het recept voor jullie.
Ingrediënten:
5 eidooiers
100 ml slagroom
400 ml melk
100 gram suiker
2 eetlepels ongezoute pistachenootjes
Bereidingswijze:
Stap 1: Maal alle pistachenootjes fijn in een keukenmachine zodat er een gladde pasta ontstaat.
Stap 2: Doe de melk in een steelpan met dikke bodem en voeg vervolgens de slagroom bij de melk.
Stap 3: Neem 2 eetlepels pistachenootjes pasta en voeg die samen bij de melk en laat het vervolgens 15 minuutjes zachtjes intrekken, let wel op dat het niet gaat koken.
Stap 4: Klop nu de suiker samen met de eidooiers in een grote kom mooi schuimig.
Stap 5: Giet eerste een beetje warme melk bij het eimengsel zodat de eieren aan de temperatuur kunnen wenne dat noemen we ook wel familie maken. Blijf wel voorzichtig kloppen met de handmixer.
Stap 6: Wanneer het eimengsel volledig is gemengd met de melk, kunt u het weer terug gieten in de pan.
Stap 7: Verwarm het mengsels maar laat het beslist niet koken wanneer het begint te binden haalt u het van het vuur. Blijf wel kloppen met de handmixer.
Stap 8: Giet de vla in schaaltjes en dek het af zodat er geen vellen op de vla opstaan.
Stap 9:
Laat de vla goed afkoelen in de koelkast.