Food- Workshops-Recepten-Lifestyle

Kaneelbroodje

Kaneelbroodje

Kaneelbroodjes ook wel cinnamon roll genoemd zijn super snel en gemakkelijk te maken met maar een paar ingrediënten.

Ze zien er misschien niet heel erg aantrekkelijk uit maar wanneer u een hap neemt is het uiterlijk niet meer zo belangrijk. Kaneelbroodjes hebben een voortreffelijke warme smaak.

Normaal gesproken neem ik ook wat meer tijd om het gerecht mooi te fotograferen en te stylen maar deze kaneelbroodjes waren zo weg.

kaneelbroodjes

Course brood

ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 50 gram zachte roomboter
  • 2 eetlepels donkere basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel water

werkwijze

  1. Verwarm de oven alvast op 175 graden celcius.

  2. Doe de boter, suiker en kaneel samen in een kom en meng het geheel goed.

  3. Rol het deeg uit en bestrijk het met de kaneelboter en rol het vervoplgens weer heel voorzichtig op zoals het deeg opgerold zat in de verpakking.

  4. Snij de deegrol in 8 gelijkmatige plakken en leeg ze op hun kant op een bakplaat.

  5. Bak de kaneelbroodjes ongeveer 25 minuten in het midden van de oven.

  6. Laat de kaneelbroodjes afkoelen op een rooster. Ondertussen kunnen we het glazuur voor op het broodje maken.

  7. Meng de poedersuiker met het water en het glazuur is direct klaar voor gebruik. Let er wel op dat je niet teveel water gebruikt anders wordt de glazuur te dun en druipt het er direct weer af.


Related Posts

Meesterlijk broodmeel van Robèrt van Beckhoven

Meesterlijk broodmeel van Robèrt van Beckhoven

Elke avond voor het slapen gaan maken mijn man en ik onze eigen brood, dit doen we al jaren. Heerlijk de dag beginnen met vers warm brood. Wij hebben hiervoor gekozen omdat het brood in de winkel niet helemaal aan onze wensen voldeed. Wij vinden […]

Tasty appeljam met gember en kaneel

Tasty appeljam met gember en kaneel

Deze heerlijke Appel gember jam is echt een aanrader. Hij is super smaakvol, voor de diegene die niet van gember houden, kunnen de gember ook weg laten maar met geeft net dat beetje extra bit. Ik had nog wat rijpe appels liggen op de fruitschaal, […]