Wie kent deze echte Hollandse koek niet een zacht cakeje met een dun laagje roze glazuur. Deze roze koek stond al een tijdje op mijn food bucketlist. Voor mijn kids zijn deze roze koeken een echte traktatie.

Roze koek (kingsize)
ingrediënten
- 200 gram bloem
- 200 gram suiker
- 200 gram roomboter op kamer temperatuur
- 4 middelgrote eieren
- 250 gram poedersuiker
- 2 eetlepels lauwe water
- 1 mini druppel kleurstof
werkwijze
-
Verwarm de oven op 175 °C.
-
Vet de bakvorm in. Wij hebben een bakvorm gebruikt van 20 cm.
-
Maak nu gebruik van keukenmachine, voegde boter en suiker toe en klop het luchtig. Meng nu één voor één de eieren door het beslag, wanneer de eieren goed zijn opgenomen voegt u de bloem toe en spatel die rustig door.
-
giet het beslag in het bakblik en zet het voor 35 minuten in de oven.
-
Laat eerst de cake goed afkoelen.
-
Zeef eerste de poedersuiker. eng vervolgens de poedersuiker met het water. Voeg nu echt maar een mini druppel roze kleurstof aan toe en spatel het voorzichtig door het mengsel.
-
Giet met beleid de roze glazuur over de cake, verdeel het gelijkmatig met een spatel of lepelul. Laat nu het glazuur even drogen
Recept notities
U kunt natuurlijk ook pure frambozensap of bietensap gebruiken i.p.v kleurstof.
