Maak je eigen citroenzout

Maak je eigen citroenzout

Tijdens de voorbereiding van mijn kookboek was ik opzoek naar citroenzout maar helaas ik kon het niet vinden, ik heb verschillende leveranciers gemaild maar helaas niet te vinden.

Tips zijn welkom.

Waarom citroen zout het is zo ontzettend  heerlijk bij visrecepten,  salades  maar ook bij witte chocolade. Het geeft een heerlijke frisse smaak aan uw gerechten. Hieronder vind u het recept. Kies met voorkeur biologisch citroenen, met als rede dat ze geen bestrijdingsmiddelen bevatte. Omdat we nu de schil gebruiken, kies ik toch liever voor biologisch.

Citroenzout (150 gram)

5 februari 2018
: makkelijk

By:

Ingredients
  • 1 citroen
  • 150 gram grove zeezout
Directions
  • Step 1 Was de citroen goed.
  • Step 2 Rasp de schil van de citroen, zorg er wel voor dat u zo min mogelijk wit schil van de citroen mee neemt, dat geeft namelijk een bittere smaak en dat is niet wenselijk.
  • Step 3 Meng de geraspte schil met het zeezout.
  • Step 4 Pers nu de citroen uit.
  • Step 5 Giet het citroensap over het zoutmengsel en laat het 24 uur drogen op een donkere koelen plek.
  • Step 6 Vul nu het potje met zeezout.

Related Posts

Food photography #Tip 1

Food photography #Tip 1

Naast het maken van heerlijke gerechten  vind ik het ook super leuk om te fotograferen.  Het is best een hele uitdaging om het complete plaatje goed weer te geven, ik leer elke keer weer als ik een food foto maken. Daarnaast is styling ontzettend belangrijk. 4 […]

Rabarcercello

Rabarcercello

Dit Rose likeur drankje is perfect voor een warme zomerdag. Het is zelf heel goed te maken. Vele kennen het drankje limoncelle da wordt gemaakt van citroen. Rabarbercello wordt gemaakt op dezelfde manier gemaakt. Limoncello wordt steenkoud geserveerd als digestief na een maaltijd. Rabarbellocello is […]