Winegums gemaakt van echte wijn, wat wil eens mens nog meer. Ik had enige tijd geleden een artikel gelezen of winegums gemaakt van echte wijn, wat ik natuurlijk erg tof vond een leuk en origineel product, Dus dacht ik bestellen maar want wij zijn dol op het uitproberen van nieuwe producten maar de prijs viel hoger uit dan dat ik er aan wilde besteden dus hebben ik het maar laten zitten. Nu zag ik op Instagram wat ideeën voorbij komen waardoor ik zelf inspiratie kreeg om de keuken in te gaan. Na verschillende experimenten in keuken is hier het eindresultaat. Op de 2de foto zijn de wijngums gemaakt van rosé wijn wanneer u de kleur iets donkerde wilt hebben kunt u ook een paar druppeltjes levensmiddelen kleurstof toevoegen aan de wijn.
Hier het recept voor jullie. Veel plezier bij het maken van jullie eigen 18+ snoepjes.
Ingrediënten
20 ml wijn (U kunt kiezen voor rode, witte of rosé wijn )
50 gram fijne kristalsuiker
3 blaadjes gelatine
Bereidingswijze
Stap 1: Neem een grote kom en vul die met koud water en leg de gelatineblaadjes erin.
Stap 2: Verwarm de wijn en zorg dat de temperatuur niet boven de 70 graden Celsius uitkomt.
Stap 3: Voeg de suiker toe en zorg dat het volledig oplost in de wijn.
Stap 4: Voel of de gelatine blaadjes zacht zijn anders moeten ze nog even blijven liggen in het koude water.
Stap 5: Knijp de gelatine blaadjes goed uit en voeg ze bij de wijn.
Stap 6: Wanneer de gelatine volledig is opgelost haalt u de pan van het vuur en kunt de siliconen mal vullen.
Stap 7 : Laat de wijngums hard worden in de koelkast.
Tip 1: Wanneer u geen wijn wilt gebruiken kunt u natuurlijk ook de wijn vervangen voor een heerlijk fruitsap.
Tip 2: Pak de wijngums feestelijk in en u heeft een leuk cadeautje.
Eet smakkelijk