Workshops-Photo-Recepten-Lifestyle-Food news report

Marokkaanse thee

Ik heb laatst heerlijke Marokkaanse thee getrokken bij Sirin. Ik vond het zo ontzettend lekker dat ik het thuis ook heb uitgeprobeerd. Het is helemaal niet zo moeilijk om te maken.

Hieronder vindt het recept voor 1 theepot Marokkaanse thee.

Ingrediënten
1 liter gekookt water
1 flinke eetlepel honing
Verse munt takjes
Scheutje oranjebloesem water of rozenwater
5 blaadjes ijzerkruid*

Bereidingswijze
Stap 1:  Voeg eerste de munt takjes en het ijzerkruid in de theepot en giet vervolgens het gekookte water er overheen.

Stap 2: Voeg vervolgens de honing en de oranjebloesem water toe en meng het geheel  goed. U kunt het beste de thee even laten trekken zodat de smaken goed loskomen.

*ijzerkruid of venuskruid word trouwens heel veel in de Franse keuken gebruikt en schijnt overal goed voor te zijn.  Het heeft een citroenachtig geur en is daarom ook onmisbaar in de keuken van een chefkok.

 


Related Posts

Healthy havermout ontbijtje

  Van de zomer had ik mij al voorgenomen dat alle zwangerschaps kilo’s van de afgelopen jaren er nu toch echt een keer af moeten, na drie kids blijft er altijd wel wat hangen. Om precies te zijn, per kind 2 kilo dat is in […]

Tulband met maanzaad, granaatappel en pistache

Vandaag heb ik een recept voor het maken van een frisse tulband. Voor dit recept heb ik de pistache nootjes van Van Beekum specerijen gebruikt. Het is nog best lastig om ongezouten pistache nootjes te vinden in de supermarkt maar bij Van Beekum specerijen zijn […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.