Food- Workshops-Recepten-Lifestyle

Marokkaanse thee

Marokkaanse thee

Ik heb laatst heerlijke Marokkaanse thee getrokken bij Sirin. Ik vond het zo ontzettend lekker dat ik het thuis ook heb uitgeprobeerd. Het is helemaal niet zo moeilijk om te maken.

Hieronder vind het recept voor 1 theepot Marokkaanse thee.

Ingrediënten
1 liter gekookt water
1 flinke eetlepel honing
Verse munt takjes
Scheutje oranjebloesem water of rozenwater
5 blaadjes ijzerkruid*

Bereidingswijze
Stap 1:  Voeg eerste de munt takjes en het ijzerkruid in de theepot en giet vervolgens het gekookte water er overheen.

Stap 2: Voeg vervolgens de honing en de oranjebloesem water toe en meng het geheel  goed. U kunt het beste de thee even laten trekken zodat de smaken goed loskomen.

*ijzerkruid of venuskruid word trouwens heel veel in de Franse keuken gebruikt en schijnt overal goed voor te zijn.  Het heeft een citroenachtig geur en is daarom ook onmisbaar in de keuken van een chefkok.


Related Posts

Healthy havermout ontbijtje

Healthy havermout ontbijtje

Van de zomer had ik mij al voorgenomen dat alle zwangerschaps kilo’s van de afgelopen jaren er nu toch echt een keer af moeten, na drie kids blijft er altijd wel wat hangen. Om precies te zijn, per kind 2 kilo dat is in totaal […]

Food photography

Food photography

De laatste paar weken heb ik wat meer energie gestoken in fotografie en dan met name het fotograferen van eten en drinken. Hieronder vind je een aantal foto’s van mij persoonlijke portfolio. Wilt u mijn hele portfolio van Food & Photography bekijken, kunt u hier […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.