Olijven marineren

Olijven marineren

Olijven marineren is zooooooo ontzettend leuk om te doen en met een Geweldige smaak resultaat. Bij de Turkse toko kunt u vaak voor weinig een berg olijven kopen en met dit recept kunt u deze heerlijke olijven heerlijk op smaak brengen. Wij hebben de kruiden van Van Beekum Specerijen hiervoor  gebruikt. Hieronder vindt u het recept.

Voordat u begint wil ik u graag nog 2 tips meegeven.

Tip 1: Zorg ervoor dat de verse olijven nog lekker stevig zijn voordat u ze gaat marineren.

Tip 2: Bij de action hebben ze knoflook olijfolie die is heerlijk om te gebruiken voor het marineren van de olijven maar gewone olijfolie is ook prima.

Olijven marineren

Course Snack
Cuisine Italian
voorbereidingstijd 5 minuten
kooktijd 5 minuten
porties 4
Schrijver Foodteacher

ingrediënten

  • 250 gram Verse Olijven
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels kruiden

werkwijze

  1. Doe de olijven in een schaaltje met de olijfolie.

  2. Voeg de gewenste kruiden toe en meng het geheel goed.

  3. Laat de olijven nu gedurende 2 uur staan, zodat de smaak er goed in kan trekken.

Recept notities

 

 

 

 

 

 

 


Related Posts

Meesterlijk broodmeel van Robèrt van Beckhoven

Meesterlijk broodmeel van Robèrt van Beckhoven

Elke avond voor het slapen gaan maken mijn man en ik onze eigen brood, dit doen we al jaren. Heerlijk de dag beginnen met vers warm brood. Wij hebben hiervoor gekozen omdat het brood in de winkel niet helemaal aan onze wensen voldeed. Wij vinden […]

Tasty appeljam met gember en kaneel

Tasty appeljam met gember en kaneel

Deze heerlijke Appel gember jam is echt een aanrader. Hij is super smaakvol, voor de diegene die niet van gember houden, kunnen de gember ook weg laten maar met geeft net dat beetje extra bit. Ik had nog wat rijpe appels liggen op de fruitschaal, […]