Olijven marineren is zooooooo ontzettend leuk om te doen en met een Geweldige smaak resultaat. Bij de Turkse toko kunt u vaak voor weinig een berg olijven kopen en met dit recept kunt u deze heerlijke olijven heerlijk op smaak brengen. Wij hebben de kruiden van Van Beekum Specerijen hiervoor gebruikt. Hieronder vindt u het recept.
Voordat u begint wil ik u graag nog 2 tips meegeven.
Tip 1: Zorg ervoor dat de verse olijven nog lekker stevig zijn voordat u ze gaat marineren.
Tip 2: Bij de action hebben ze knoflook olijfolie die is heerlijk om te gebruiken voor het marineren van de olijven maar gewone olijfolie is ook prima.

Olijven marineren
ingrediënten
- 250 gram Verse Olijven
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels kruiden
werkwijze
-
Doe de olijven in een schaaltje met de olijfolie.
-
Voeg de gewenste kruiden toe en meng het geheel goed.
-
Laat de olijven nu gedurende 2 uur staan, zodat de smaak er goed in kan trekken.
Recept notities