Het stond al een tijdje op mijn Food 500 lijst om een Pavlova te maken. Dus hup de keuken in en ”bakken maar”. Ik heb uiteraard gebruik gemaakt van Two chicks “de eiwitten uit een flesje” super handig en geen geknoei.
Wat is kenmerkend aan een Pavlova: krokant aan de buitenkant en lekker chewy aan de binnenkant en wanneer u een hap neemt smelt het direct op uw tong.
Bovenop op de Pavlova heb ik gebruik gemaakt van een homemade crème van kaneel, mascarpone en slagroom en daar weer bovenop een zelfgemaakte cranberry saus en op de top cranberry,s.
Binnenkort vind u het recept op de blog.
Leuk weetje van de Pavlova: Pavlovataart is een taart is een grote meringue licht en luchtig, en schijnt vernoemd te zijn naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova uit de jaren 20 die op dat moment werkzaam was in Australië en Nieuw-Zeeland in de jaren 20. Al jaren is er een rivaliteit tussen Australië en Nieuw-Zeeland die beide opeisen dat hun de bedenkers zijn van de Pavlova.