Rabarbertaart met hazelnootjes

Rabarbertaart met hazelnootjes

Rabarber seizoen is weer in volle gang, heerlijk hoor. Rabarber is zoet en fris van smaak perfect om te gebruiken om er een taart van te maken. Eigenlijk is rabarber niet zo ingewikkeld om te bereiden toch is het niet een hele populaire groente. Misschien komt dat door dat het niet het hele jaar te verkrijgen is. Rabarber is rijk aan vitamine C en vezels en bevat weinig calorieën.

Wij hebben er een heerlijke taart van gemaakt met een vanille custard en rabarbersiroop. Hier onder vindt u de beschrijving ervan. Wij hebben een bakblik van 24 cm gebruikt.

Ingrediënten

Rabarber
Rabarber

1 pakje bladerdeeg
Beetje boter
100 ml water
3 eieren
500 g rabarberstengels
250 g suiker
1 vanillestokje
150 ml melk
125 ml slagroom
25 g bloem
Hazelnoten voor de afwerking
Bereidingswijze
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
Stap 2: Vet het bakblik goed in.
Stap 3: Maak de rabarber schoon en snij deze in mooie stukjes zodat ze mooi in de bakvorm passen.
Stap 4: Verdeel de rabarber over de bodem van een koekenpan of grillpan. Voeg de suiker 150 gram en 100 ml water toe.
Stap 5: Breng het geheel aan de kook.
Stap 6 : Laat de rabarber 5-10 minuten op een lage stand rustig garen. let op dat de rabarber niet te gaar wordt.
Stap 7: haal de stukken rabarber voorzichtig uit de pan en bewaar de siroop voor later.
Stap 8: Giet de melk en de slagroom samen in een steelpan
Stap 9: Snij het vanillestokje in de lengte open en haal het merg er voorzichtig uit en voeg het toe aan de melk/room mengsel
Stap 10: Verwarm de melk net tot aan het kookpunt.
Stap 11: Klop de 3 eieren samen met de 100 gram suiker en de bloem tot een mooi glad mengsel.
Stap 12: Roer nu met beleid de warme melk door het eimengsel, zorg ervoor dat het niet gaat schiften.
Stap 13: Giet daarna het mengsel weer terug in de pan.
Stap 14:Laat het mengsel al roerend op een lage stand langzaam dikker worden. Wanneer het de juiste consistentie heeft haalt u de pan van het vuur.
Stap 15: Bekleed het bakblik met bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem. Snij overtollig deeg weg. Bak eerst de taartbodem 10 minuten blind.
Stap 16: Vul vervolgens de taart met vanille custard, leg daar bovenop de uitgelekte stukken rabarber.
Stap 17: Bak de taart nu af in 25 minuten op 200 ˚C .
Stap 18: Garneer de taart met wat geroosterde hazelnoten en besprenkel het met de rabarberstroop.

Eet smakelijk 

Consistentie: Geeft de stevigheid of vloeibaarheid van het voedsel aan.

Blindbaken: Dit doet u door een stuk bakpapier over het deeg te leggen en vervolgens te vullen met een laag blindbakvulling. Wanneer geen bakbonen heeft kunt u ook kikkererwten of gedroogde bonen gebruiken als alternatief.  Na het bakken verwijdert u het bakpapier met de vulling en kunt u verder met de volgende stap van de bereiding van de taart. .


 

 

 


Related Posts

Hoe maakt u een Unicorn taart

Hoe maakt u een Unicorn taart

Vandaag heb ik voor u een tutorial, hoe u stap voor stap een Unicorn taart kunt maken. Op dit moment zijn Unicorn ook wel eenhoorn erg populair. Een unicorn is een fabelachtig dier dat in de geschiedenis wordt beschreven als een paard  met een lange,  spiraalvormige hoorn […]

Deel 3 Project 365 food photography

Deel 3 Project 365 food photography

Juli Hier vindt u alweer het derde deel van het project 365 food photography 2015, met veel plezier heb ik aan dit project gewerkt. Elke dag een nieuwe foto op Facebook en hier het eind resultaat. Volgende week alweer het laatste deel.   Augustus    September



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.