Rabarcercello

Rabarcercello

Dit Rose likeur drankje is perfect voor een warme zomerdag. Het is zelf heel goed te maken. Vele kennen het drankje limoncelle da wordt gemaakt van citroen. Rabarbercello wordt gemaakt op dezelfde manier gemaakt. Limoncello wordt steenkoud geserveerd als digestief na een maaltijd. Rabarbellocello is net wat zoeter maar net zo verfrissend. Hieronder vindt u het recept.

Rabarcello is het lekkerste om koud te drinken.

Rabarbercello is ook leuk om cadeau te doen. Homemade cadeautjes zijn vaak net iets leuker.

Rabarbercello

voorbereidingstijd 20 minuten

ingrediënten

  • 500 gram rabarber
  • 200 gram suiker
  • 1 liter wodka

werkwijze

  1. Was de rabarber goed schoon en snij de rabarber een hele dunne plakjes.

  2. Neem nu een schone pot van ongeveer 2  liter en voeg alle rabarber en suiker toe. Giet nu de wodka er overheen en meng het geheel goed.

  3. Laat  het mengsel voor 3-4 weken staan zodat de rabarbersmaak goed in de wodka kan trekken. schud de pot dagelijks even, bewaar het op een droge donkere plek.

  4. Na 3-4 weken kunt u het mengsel filter met een schone kaasdoek of een theedoek. Kneep goed de wodka uit de rabarber dat is belangrijk voor de smaak en kleur.

  5. Giet de rabarcello in flessen, en sluit die goed af.

Recept notities

Laat de rabarber 3-4 weken trekken.


Related Posts

Maak je eigen snoep

Maak je eigen snoep

Ik heb mezelf weer verwend met dit leuke boek van Yasmin Othman, het stond alle een tijdje op mij wensenlijstje. Het boek is heel overzichtelijk en duidelijk geschreven met leuke foto,s en smaakvolle recepten zoals het maken van Engelse drop of je eigen nougat. Kortom ik ben […]

Homemade bosbessenjam

Homemade bosbessenjam

Wij hebben hier thuis altijd verschillende soorten jam op voorraad staan maar mijn favoriete jam is toch echt wel bosbessen. Bosbessenjam is niet alleen verrukkelijk voor op brood maar ook erg lekker in de yoghurt of kwark. Met deze bosbessenjam kunt u een verrukkelijke Babka brood maken […]