Vele kennen de stoofpeertjes met rode wijn maar met witte wijn zijn stoofpeertjes ook verschrikkelijk lekker. Stoofpeertjes zijn perfect om uw diner mee aftesluiten.

Stoofpeertjes met witte wijn
ingrediënten
- 8 Stoofpeertjes
- 750 ml Witte wijn
- 2 kaneelstokes
- 2 Steranijs
- 1/2 Citroen
- 100 gram Suiker
werkwijze
-
Schil de stoofpeertjes, maar laat laat steeltje eraan zitten. Spoel de peertje een beetje schoon met water.
-
Doe de stoofpeertjes in een pan en voeg de witte wijn, kaneelstokjes, steranijs en de suiker.
-
Rasp de citroen en pers het citroensap er uit en voeg die ook in de pan bij de stoofpeertjes.
-
Breng de stoofpeertjes aan de kook met de deksel op de pan. Let erop dat de stoofpeertjes niet droog koken. Na ongeveer 1,5 uur zijn de stoofpeertjes gaar.
-
Serveer de stoofpeertjes met warme chocolade saus en wat fijn gehakte pistache nootjes.
