Food- Workshops-Recepten-Lifestyle

Victoriaanse spons taart

Victoriaanse spons taart

Heerlijke taart die snel te maken is en die er ook nog eens feestelijk uit ziet.

Voor het maken van het biscuitbeslag heeft u de volgende ingrediënten nodig:
4 grote eieren
150 gram suiker
150 zelfrijzende bakmeel

De vulling voor de taart:
500 gram verse slagroom
400 gram frambozen
2 á 3 eetlepels poedersuiker

Werkwijze:

Stap 1: Zet de oven alvast op 175 graden Celsius.
Stap 2: Klop de eieren met het suiker lekker luchtig en schuimig.
Stap 3: Zeef de zelfrijzend bakmeel en spatel het vervolgens voorzichtig door het beslag.
Stap 4: Vet de bakvorm in met een beetje boter of spray.
Stap 5: Doe het beslag in de vorm en zet het voor 40 min. op 175 graden Celsius in de oven.
Stap 6: Laat de taart 20 munten afkoelen in de uitgeschakelde oven.
Stap 7: Wanneer de taart is afgekoeld kunt de taart doorsnijden.
Stap 8 Bestrijk de onderste helft met slagroom en frambozen.
Stap 9 Leg de bovenkant van de taart op de vulling en bestuif die met een dunne laag poedersuiker en garneer de taart met wat frambozen.


Related Posts

Rudolph’s bakery

Rudolph’s bakery

Met veel plezier kijken wij naar het programma van Rudolph van veen op 24 kitchen. Wanneer Rudolf de recepten maakt lijkt het allemaal zo makkelijk, het is elke keer weer een feestje om naar te kijken. Zaterdag ochtend krijgt ik een pakketje van bol.com, mijn […]

Wat neem jij mee uit Duitsland?

Wat neem jij mee uit Duitsland?

Mijn man is van Duitse nationaliteit maar geboren in Nederland, veel van zijn familie woont nog in het mooie zuiden van Duitsland. De perfecte plek om je vakantie door te brengen toch. Mijn man koestert mooie herinneringen uit die tijd. Als kleine jongen was het altijd […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.