Victoriaanse spons taart

Victoriaanse spons taart

Heerlijke taart die snel te maken is en die er ook nog eens feestelijk uit ziet.

Voor het maken van het biscuitbeslag heeft u de volgende ingrediënten nodig:
4 grote eieren
150 gram suiker
150 zelfrijzende bakmeel

De vulling voor de taart:
500 gram verse slagroom
400 gram frambozen
2 á 3 eetlepels poedersuiker

Werkwijze:

Stap 1: Zet de oven alvast op 175 graden Celsius.
Stap 2: Klop de eieren met het suiker lekker luchtig en schuimig.
Stap 3: Zeef de zelfrijzend bakmeel en spatel het vervolgens voorzichtig door het beslag.
Stap 4: Vet de bakvorm in met een beetje boter of spray.
Stap 5: Doe het beslag in de vorm en zet het voor 40 min. op 175 graden Celsius in de oven.
Stap 6: Laat de taart 20 munten afkoelen in de uitgeschakelde oven.
Stap 7: Wanneer de taart is afgekoeld kunt de taart doorsnijden.
Stap 8 Bestrijk de onderste helft met slagroom en frambozen.
Stap 9 Leg de bovenkant van de taart op de vulling en bestuif die met een dunne laag poedersuiker en garneer de taart met wat frambozen.


Related Posts

Havermout met chocolade en kersen

Havermout met chocolade en kersen

Lekker receptje om de maandag mee te beginnen. In dit recept heb ik gekozen voor havermout melk gebruikt maar persoonlijk geef ik toch de voorkeur aan melk, als u geen melk wilt gebruiken kunt u ook kiezen voor amandelmelk of sojamelk. Dit recepten doet me […]

Rudolph’s bakery

Rudolph’s bakery

Met veel plezier kijken wij naar het programma van Rudolph van veen op 24 kitchen. Wanneer Rudolf de recepten maakt lijkt het allemaal zo makkelijk, het is elke keer weer een feestje om naar te kijken. Zaterdag ochtend krijgt ik een pakketje van bol.com, mijn […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.