Print
havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes

havermoutkoekjes met kaneel

voorbereidingstijd 10 minuten
kooktijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
porties 9 koekjes
calorie├źn 205 kcal
Schrijver Foodteacher

ingredi├źnten

  • 150 gram havermout
  • 75 gram zachte roomboter
  • 80 gram bruine basterd suiker
  • 2 eetlepels stroop
  • 1 ei
  • 2 theelepels kaneel
  • snufje zout

werkwijze

  1. Zet eerste de oven aan op 180 graden celsius.

  2. Voeg alle ingredienten samen  en meng het goed door elkaar.

  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. 

  4. Verdeel het havermout mengsel in negen gelijke balletjes.

  5. Leeg de balletjes op het bakpapier en druk het deegballetje met uw duim een beetje plat. Zorg er voor dat er voldoende tussenruimte zit tussen de koekjes.

  6. Bak de koekjes gedurende 25 minuten op 180 graden celsius.  

  7. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes goed afkoelen.