Go Back
Print
Stoofpeerjes met witte wijn

Stoofpeertjes met witte wijn

voorbereidingstijd 30 minuten
kooktijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 2 uur
Schrijver Foodteacher

ingrediƫnten

  • 8 Stoofpeertjes
  • 750 ml Witte wijn
  • 2 kaneelstokes
  • 2 Steranijs
  • 1/2 Citroen
  • 100 gram Suiker

werkwijze

  1. Schil de stoofpeertjes, maar laat laat steeltje eraan zitten. Spoel de peertje een beetje schoon met water. 

  2. Doe de stoofpeertjes in een pan en voeg de witte wijn, kaneelstokjes, steranijs en de suiker.

  3. Rasp de citroen  en pers het citroensap er uit en voeg die ook in de pan bij de stoofpeertjes. 

  4. Breng de stoofpeertjes aan de kook met de deksel op de pan. Let erop dat de stoofpeertjes niet droog koken. Na ongeveer 1,5 uur zijn de stoofpeertjes gaar.

  5. Serveer de stoofpeertjes met warme chocolade saus en wat fijn gehakte  pistache nootjes.