Go Back
Print

fish and chips

kooktijd 5 dagen
Totale tijd 30 dagen
porties 4 personen

ingrediƫnten

  • 4 stuks Kabeljauwfilets
  • 225 gram bloem
  • 1 flesje witbier
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 kilogram verse frietjes
  • 2 stuks citroenen
  • 1 snufje grofe zeezout
  • 1 snufje vers gemalen peper
  • 2 liter zonnebloemolie

werkwijze

  1. Snij de kabeljauwfilet een mooie gelijkmatige reepjes.

  2. Besprooi de kabeljauw stukjes aan beide kanten met zout en peper.

  3. Verwarm de oven op 180 graden Celsius.

  4. Voeg de bloem, bier en het bakpoeder in een kom en klop er een mooie mengsel van zonder klontjes.

  5. Verhit de zonnebloemolie in een pan( maximal 190 graden Celsius).

  6. Bestuif de kabeljauw stukje met een heel dun laagje bloem en dompel ze vervolgens even kort in het beslag.

  7. frituur nu de kabeljauw stukjes voor gedurende 5 minuten, zodra de korst mooie goudbruin haalt u ze uit de pan.

  8. Bak vervogens de frietjes af in de frituurpan. Hou de vis eventueel warm in de oven.

  9. Snij de citroen in partjes.

  10. Voeg de nu de fish en de chips samen met de citroenpartje op een oude krant of op een bord,

  11. Eet smakkelijk