Go Back
Print

Chocolade truffel met frambozen

Course Dessert
voorbereidingstijd 15 minuten
kooktijd 1 uur
porties 12

ingrediƫnten

  • 6 Eieren
  • 100 gram Bruine suiker
  • 400 gram Pure chocolade
  • 250 ml Slagroom
  • 50 ml Cointreau
  • 1 eetlepel Frambozen essense
  • 1 handje Verse frambozen
  • 1 handje Fijn gesneden pistachenootjes

werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

  2. Vet een bakvorm (22 cm) in en bekleed het met bakpapier

  3. Smelt de chocolade au be marie en laat het afkoelen.

  4. Voeg de eieren en suiker toe in kom en laat het voor gedurende 5 minuten in de keuken machine mixen. Zodra er een dikke romige mengsel is onstaan.

  5. Laat de keukenmachine draaien op een lage stand en voeg verzichtig de lauwe chololade toe. Wanneer alles goed gemengd is kunt u de keukenmachine uitzetten.

  6. Spatel nu heel voorzichtig de room, Cointreau en de frambozen essense er door. Giet het beslag vervolgens in de bakvorm.

  7. Vul nu een braadslee voor de helft met kokend water en zet de bakvorm er in.

  8. Zet nu de taart voor 30 minuten in de oven.

  9. Na 30 minuten bedekt u de vorm losjes met aluminiumfolie en zet u de taart terug in de oven voor nog eens 30 miuten.

  10. Laat de taart afkoelen in de vorm.

  11. Decoreer de taart met verse frambozen en gesneden pistachenootjes