Go Back
Print

Homemade cranberry compote

Cranberry compote

kooktijd 15 minuten
porties 4 personen
Schrijver Foodteacher

ingrediënten

  • 340 gram cranberry,s
  • 100 gram suiker
  • 100 ml water
  • 1 kaneelstokje
  • 2 sinaasappels
  • rasp van een 1/2 sinaasappel

werkwijze

  1. Rasp de schil van de sinaasappel, let er vooral op dat je geen wit van de schil meeneemt, dat is namelijk vreselijk bitter.

  2. Pers de sinaasappel uit.

  3. Doe de cranberry’s samen met de sinaasappelrasp, het sinaasappelsap, het water, de suiker en het kaneelstokje in een pan.

  4. Breng het voorzichtig aan de kook en blijf er regelmatig in roeren. Zet daarna het vuur laag en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen. 

  5. Verwijder het kaneelstokje en giet de cranberry compôte in schone uitgekookt potje (net als bij jam) en draai de deksel erop.

  6. Bewaar de cranberry compote in de koelkas.