Go Back
Print

Kip met olijven uit de oven

Course Side Dish
Cuisine Mediterranean
voorbereidingstijd 20 dagen
kooktijd 75 dagen
Totale tijd 60 dagen
porties 4 personen

ingrediënten

  • 6 stuk drumsticks
  • 500 gram rode krieltjes
  • 150 gram gerookte spekjes
  • 200 gram sjalotten
  • 4 teentjes knoflook
  • 250 ml witte wijn
  • 1 citroen
  • 125 gram olijven
  • 50 gram kappertjes
  • scheutje olijfolie
  • 1 handje verse peterselie
  • 200 ml creme fraiche
  • zou en peper op eigen smaak

werkwijze

  1. Verwijder de schil van de sjalotjes en de knoflooktenen en snij ze fijn.

  2. Fruit de sjalotjes, knoflookteentjes en de spekjes mooi goudbruin.

  3. Bestrooi de drumsticks met zout en peper.

  4. Leg de rode krieljes in een ovenschaal en giet er een scheutje olijfolio op.

  5. Leg de drumsticks boven op de krieltjes.

  6. Voeg vervolgens de goud bruine sjalotjes, knoflookteentjes en de spekjes toe

  7. Snij de peterselij wijn en verdeel het in de ovenschaal

  8. Voeg nu de wiite wijn toe in de oven schaal

  9. Snij de citroen in schijfje en verdeel deze weer over de ovenschaal.

  10. Tenslotte voegt u de olijven toe en zet u de schaal in de oven op 220 graden Celsius voor ongeveer 75 minuten.

  11. Meng de crème fraich met wat zout en peper en voeg er nog wat verse gesneden peterseie aan toe. Bewaar het in de koelkast totdat het gerecht wordt uitgeserveerd.