Zandkoekjes met oranjebloesemwater

Zandkoekjes met oranjebloesemwater

Deze heerlijke koekjes zijn perfec, klein maar ontzettend smaakvol. Oranjebloesemwater is vaak al te koop bij de wat grotere supermarkten en de toko’s in Nederland.

Oranjebloesemwater wordt  gedestilleerd uit blaadjes van de sinaasappelbloesem van de sinaasappelboom.

Oranjebloesemwater wordt veel in de Marokkaanse keuken gebruikt. Het heeft een hele uniek smaak maar wees niet te royaal anders wordt het snel te overheersend in uw gerecht.

 

Zandkoekjes met oranjebloesemwater

Course koekjes
Cuisine Marokaanse keuken

ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 125 gram zachte roomboter
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel oranjebloesemwater

werkwijze

  1. Zet de oven aan op 180 graden Celsius.

  2. leg een bakpapiertje op een bakplaat.

  3. Meng de bloem, suiker , vanille suiker, ei oranjebloesemwater en de boter in een kom en kneed alles goed tot een bal en verpak het in vershoudfolie.

  4. Laat het 60 min. in de koelkast rusten.

  5. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit.

  6. Hierna kun je de koekjes uitsteken met een leuk vormtje.

  7. Leg de koekjes op een bakplaat. Bak de koekjes in het midden van de oven, ongeveer 15 á 20 mininuten lichtbruin.

  8. Haal de koekjes van de bakplaat en laat ze afkoelen op een rooster.


Related Posts

Meesterlijk broodmeel van Robèrt van Beckhoven

Meesterlijk broodmeel van Robèrt van Beckhoven

Elke avond voor het slapen gaan maken mijn man en ik onze eigen brood, dit doen we al jaren. Heerlijk de dag beginnen met vers warm brood. Wij hebben hiervoor gekozen omdat het brood in de winkel niet helemaal aan onze wensen voldeed. Wij vinden […]

Mooi bakken van Fiona Cairns

Mooi bakken van Fiona Cairns

Ik heb dit boek gekregen van een vriendin van mij. Ik had nog nooit van Fiona Cairs gehoord. in haar boek vindt u duidelijke instructies, een hele heldere ” stap voor stap” uitleg. Veel recepten worden na elkaar teruggewezen. Het boek bevat veel mooie foto’s […]