Zeekraal

Zeekraal

Zeekraal is een groente wat veel wordt gebruikt in combinatie met vis. Ik weet nog goed dat mijn moeder ons meenaam naar de natuurwinkel op de stationsstraat in Heerhugowaard.  Daar maakte wij voor het eerste kennis met zeekraal, de verkoper gaf ons wat te proeven  mijn tweelingzus en ik vonden dit natuurlijk ontzettend vies maar goed we waren tenslotte nog maar 6 jaar oud en onze smaakbeleving  is in de loop der jaren iets veranderd als kind smaak alles toch vaak wat intenser. Het was net of we een hap zout in onze mondjes kregen. Tegenwoordig denk ik daar dus net wat anders over het geeft een gerecht vaak wat extra karakter. Zeekraal heeft namelijk een zilte smaak, wat dus goed bij visgerechten of  een groene salade past.

Zeekraal is een seizoensgroente dat loopt vanaf begin mei tot begin september.


Related Posts

Frisse geitenkaas salade

Frisse geitenkaas salade

De heerlijke frisse salade kunt u zowel voor de lunch als bij het avondeten nuttige. Salade 1 zak gemengde sla 80 gram 4 plakjes gerookte spek 1/2 granny smith appel 1 handje geroosterde amandelen 100 gram geitenkaas Bladerdeeg pakketje 4 plakken bladerdeeg 4 plakjes gerookte […]

Maak je eigen citroenzout

Maak je eigen citroenzout

Tijdens de voorbereiding van mijn kookboek was ik opzoek naar citroenzout maar helaas ik kon het niet vinden, ik heb verschillende leveranciers gemaild maar helaas niet te vinden. Tips zijn welkom. Waarom citroen zout het is zo ontzettend  heerlijk bij visrecepten,  salades  maar ook bij […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.